Nierpatiënten Vereniging Parkstad e.o.

Sinds 1983, NPV Parkstad e.o. van en voor Nierpatiënten en hun naasten

Activiteiten

Wat kunnen we voor 2022 verwachten? Natuurlijk weer dezelfde 100% inzet van de bestuursleden en de vrijwilligers, om de leden van dienst te zijn. Wel moeten we afwachten of de geplande activiteiten door kunnen gaan, dan wel moeten worden aangepast,  i.v.m de corona pandemie.

Activiteiten agenda 2022 (onder voorbehoud)

Maart                   Algemene Ledenvergadering

Maart                    Paas-Kienen

April                      Bowlen en Steengrillen

Mei                        Bezoek aan Botanische Tuin Kerkrade

Juni                       Nier-Quiz en aansluitend BBQ

Augustus              Extra  Algemene Ledenvergadering

September           Bezoek/Wandeling aan/in Slot Schaesberg

Oktober                 Gezellig High Tea

November             Samen Knutselen en Spelletjes

December              Kerstdiner   

Naast bovengenoemde activiteiten proberen we ieder jaar, met Pasen en Sinterklaas, alle dialyse patiënten in het zonnetje te zetten middels een verrassing. Ook staan we regelmatig op voorlichtingsdagen om vragen te beantwoorden, zoals bij de Niertransplantatie voorlichting in het MUMC Maastricht en de Studenten Patiënten voorlichtingsdag in Zuyd Hogeschool Heerlen.


Activiteitenkalender  Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) en Nierstichting.

Klik hier voor de activiteiten van de NVN.

Klik hier voor de agenda van de Nierstichting.

Impressies 2022

Zondag 26 juni, Nier Quizzen en BBQ
Wie weet het meest over de nieren (en Limburg)? 
 We zijn vandaag met zijn allen gaan quizzen. Het was allemaal best moeilijk. We werden in teams verdeeld en kregen 40 vragen over de nieren, nierproblemen en voeding en 10 vragen over Limburg. Er werd fanatiek gestreden. Uiteindelijk was er een winnend team en een team dat de poedelprijs won. Na de quiz genoten we van een heerlijke en gezellige BBQ. Het weer was ook prima en we konden lekker buiten eten. Het was een geslaagde activiteit.

Zondag 15 mei, Botanische Tuin Terwinselen (Kerkrade)

Vandaag hebben we een heerlijke zomerse dag gehad in de Botanische Tuin. We werden fantastisch ontvangen. We kregen een fantastische plek onder een feestelijke tent midden in de tuin. Daar genoten we van een heerlijke lunch. Na de lunch kregen we een leerzame en mooie rondleiding, waarbij we veel te weten kwamen over de tuin en haar geschiedenis. Ook zagen we bijzondere planten en bomen. Daarna genoten we van heerlijke vlaai. Het was een dagje om te genieten, met een grote G.

Zondag 24 april, Bowlen en Steengrillen

Wat een supergezellige middag hadden we gehad. We zijn wezen bowlen en daarna hebben we aan tafels gegrild. Wat een succes was het. Er werd fanatiek gebowld en sommige mensen vielen ook nog in de prijzen. De mensen die niet meededen, hebben de
Bowlers aangemoedigd. Maar het allerfijnst was: het samenzijn en het plezier wat we met zijn allen hebben gehad.

Paas kuiken verrast Dialyse patiënten

Op 15 april, Goede Vrijdag, bezochten we de dialyserende patiënten in Zuyderland Heerlen, Sittard-Geleen en in Elyse Kerkrade. Wat was het fijn dat we weer bij jullie langs konden komen. We hebben genoten van jullie glimlach en de hartelijke ontvangst.  

Zondag 27 maart Paas kienen

Vandaag hebben we genoten van van een middagje paas kienen. Er waren mooie prijzen te winnen. Iedereen deed fanatiek mee en het was soms spannend. Tussendoor genoten we van een hapje, drankje en elkaars gezelschap. Het was weer een gezellige middag.

Zondag 6 maart Algemene Ledenvergadering

De vergadering was goed bezocht. We keken terug op 2021 en vooruit naar 2022. Ook bekeken we het financiële jaaroverzicht. Dit overzicht was natuurlijk van te voren gecontroleerd en in orde bevonden door onze kas controleurs. We kijken ondanks de vele beperkingen door corona, terug op een geweldig 2021. Iedereen ging met een geweldig en tevreden gevoel na afloop van de activiteit naar huis.


Impressies 2021

Afsluiting week 50: Een rondje Zuid Limburg met "Hartige Attentie" voor de leden

In deze week hebben bestuurders en vrijwilligers de leden opgezocht die niet bij het Kerstdiner aanwezig waren. Die leden kregen alsnog hun "hartige attentie" aangeboden. Tevens kon men zo naar het wel en wee van de leden informeren. Deze attentie werd zeer gewaardeerd.  

Kerstdiner 12-12-2021

Op deze dag hebben wij genoten van ons kerstdiner. Een diner in de middag heeft ook zijn charme. Het was een middag met een lach en een traan. Maar wat fijn dat we samen konden zijn. We hebben genoten van elkaar en van een heerlijk diner, met een kerstverhaal, een mooi gedicht en een ceremonie met lichtjes voor al onze leden die van ons zijn heengegaan. Het was een dag met een gouden randje. Ieder aanwezige kreeg ook nog een "hartige attentie" mee naar huis.

Bewegen is leuk, 14-11-2021

Bewegen is belangrijk voor iedereen, ook al ben je niet zo fit. Er zijn voor iedereen manieren om te bewegen. Zelfs vanaf je stoel. Vandaag hebben onze leden heel sportief meegedaan met traditionele oosterse bewegingen (Tai Chi/ Qi Gong) en moderne fysio therapeutische gym. Of te wel Oost ontmoet West. Iedereen was enthousiast en had heel veel plezier. We hopen dat iedereen thuis nog verder doorgaat met onze beweegtips.

Bezoek aan GaiaZoo kerkrade, 10-10-2021

Het was alsof de weergoden met ons waren. Een prachtige warme zondag. Iedereen had er plezier in. Men genoot van de lunch en van alles wat GaiaZoo te bieden had. Sommigen werden weer "kinds" en klommen in de kinder Caroussel. Kortom, het was een onvergetelijke dag. 

Algemene Ledenvergadering 12-09-2021

Normaal wordt deze vergadering in maart gehouden, maar door de corona perikelen is het dus verplaatst naar september. Zo'n kleine 50 leden hadden zich aangemeld en het was te zien dat ze het heerlijk vonden om weer bij elkaar te zijn. We blikten samen terug naar 2020 en vooruit naar de resterende activiteiten van 2021. De nieuw gekozen voorzitter, John Fonteijn werd hartelijk welkom geheten, en heeft zichzelf aan de leden voorgesteld. De vergadering werd afgesloten met een heerlijk buffet.

Eerste weerzien en Zomer Kienen 11-07-2021

Na de laatste gezamenlijke activiteit in september 2020, was dit de eerste keer dat de leden weer samen, op gepaste afstand, gezellig bij elkaar zaten en heel veel met elkaar te vertellen hadden. Ze genoten van heerlijke vlaai, van kienen en van een diner buffet. Al met al een geslaagde 1ste weerzien.

Webinar EHealth 14-04-2021

Onze vereniging heeft samen met de NVM (Nierpatiënten Vereniging Maastricht) een Webinar georganiseerd met als onderwerp: Digitale Gezondheid of te wel EHealth. Veel  regionale Nierpatiënten vereniging uit het hele land deden aan dit Webinar mee. Onder leiding van de NVN (Nierpatiënten Vereniging Nederland) werden vele aspecten van EHealth besproken en vooral de PGD, Persoonlijk Geneeskundig Dossier, kwam ruim aan bod. Het was een leerzaam Webinar. 

Attenties rondbrengen 02-04-2021

In het kader van Pasen, hebben wij, het bestuur, leuke attenties gebracht aan de patiënten van de dialyse afdelingen van Kerkrade, Heerlen en Sittard-Geleen. Daarnaast hebben wij, met behulp van vrijwilligers, een bezoek gebracht aan alle leden van onze vereniging met een "gezond attentie". Bij dit laatste, hebben we ook naar het wel en wee van onze leden geïnformeerd. Door de corona maatregelen konden geplande activiteiten in het voorjaar niet door gaan.