Nierpatiënten Vereniging Parkstad e.o

Sinds 1983, NPV Parkstad e.o van en voor Nierpatiënten en hun naasten

Nieuws

Nierstichting Rode Loper 

Op 23 november 2019 houdt de Nierstichting de Rode Loper wandeling. Een avondwandeling van 5 kilometer voor nierpatiënten en hun naasten. Wil je meer over weten en eventueel meedoen? Ga dan naar de site 

Algemene Ledenvergadering 17 maart 2019

De ALV werd druk bezocht. Hierbij werd door onze voorzitter Rob Handstede gememoreerd naar het afgelopen jaar 2018 en vooruitgekeken naar de komende activiteiten van 2019. Daarnaast werd ook de financiële positie van de vereniging toegelicht. Er hebben zich 2 leden aangemeld om het bestuur te versterken en 1 lid heeft zich aangemeld als kassa controleur ter vervanging van dhr. F Starremans, die deze functie al ettelijke jaren met verve heeft vervuld. De aanwezigen werden ook verrast met een ludieke optreden van het duo "De Vleagelkes" en als afsluiting op een heerlijke lunch getrakteerd.

Maria ter Welle prijs voor Magda van Loon

Onze voorzitter Rob Handstede heeft vorig jaar Magda van Loon genomineerd voor de Maria ter Welle prijs. Velen zullen Magda kennen als shunt verpleegkundige in het MUMC.
Rob heeft diverse informatie ingewonnen bij artsen verpleegkundigen patiënten en partners van patiënten om zijn nominatie kracht bij te zetten.
Op 20 december 2018 kreeg hij een mail van de NVN met de mededeling dat Magda bij de laatste genomineerden hoorde. 

Op 11 januari kreeg Rob telefoon van de NVN met de mededeling dat Magda tot een van de 2 winnaars behoorde. Het lobbyen heeft geloond en onze voorzitter is blij dat dit werk is beloond. Wij feliciteren Magda met haar prijs en Rob zal deze in Nieuwegein samen met de NVN uitreiken. Ook heeft de NVN gevraagd of Rob een voordracht kan houden.                                                                        Op 18 januari 2019 is de prijs aan Magda van Loon uitgereikt. 

Proficiat Magda. We vinden het fantastisch dat jij deze prijs hebt gewonnen.
Magda van LoonVereniging Nieuws

2017 was een turbulent jaar voor de vereniging. Gelukkig heeft dat geen effect gehad op het reilen en zeilen van het bestuur en de vereniging. Ook Nierpatiënten van Sittard en omgeving kunnen zich bij onze vereniging aansluiten. 

Vanaf 2018 is een nieuw subsidie regeling van kracht, waardoor de vereniging substantieel minder subsidie ontvangt. Desondanks proberen we de leden dezelfde kwaliteit en kwantiteit aan programma en hulp te bieden. Tot nu toe is dat goed gelukt. 

In 2019 kunnen de leden ook weer erop vertrouwen dat de vereniging haar best zal doen om een evenwichtig en gevarieerd activiteiten programma samen te stellen en vanzelfsprekend ook daar, waar nodig is, hulp te bieden. De vereniging hoopt dan ook, dat de leden dit jaar weer in grote getallen aan de activiteiten mee zullen doen.  

Heeft u chronische nierschade en/of dialyseert u? Lees dan wat dit voor u gevolgen kan hebben voor het autorijden, op de site van nieren.nl  

Activiteiten

De vereniging verzorgt regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten over uiteenlopende onderwerpen zoals keuringen, voorzieningen of belastingaftrek bijzondere kosten.  Daarnaast organiseert de vereniging dag- en middagtochten, kien avonden en een kerstdiner. Tevens verschijnt er 4x per jaar een eigen Nieuwsbrief. Hierin lees je aankondigingen en verslagen van onze activiteiten. Leden van de vereniging en donateurs ontvangen de Nieuwsbrief. Kopie van de Nieuwsbrief kan in PDF formaat worden aangevraagd via ons mailadres, zie Contact.    

M.b.t. de patiënten van Zuyderland Heerlen: Periodiek vindt overleg plaats met het management en medewerkers van de dialyse-afdeling. Daarbij worden onder meer klachten en positieve ervaringen van patiënten besproken. 

Resterende Activiteiten agenda 2019

Zondag 1 december                          Mannen- Vrouwendag. Knutselen, Biljarten, Darten etc

17 en 18 december                            Op deze dagen verlenen we onze medewerking aan het Kienen,                                                                    voor alle dialyse patiënten, georganiseerd door het Zuyderland                                                                    Ziekenhuis

Zondag 15 december                        Kerstdiner

Naast bovengenoemde activiteiten zetten we ieder jaar, met Pasen en Sinterklaas, de dialyse patiënten in het zonnetje middels een verassing.

Activiteitenkalender NVN 2019

Wilt u weten welke activiteiten de NVN in 2019 organiseert? Klik dan hier voor het overzicht.