Nierpatiënten Vereniging Parkstad e.o

Sinds 1983, NPV Parkstad e.o van en voor Nierpatiënten en hun naasten

Nieuws

Vraag aan de Professionals 

Vanaf juni 2020 kun je op nieren.nl  ook vragen stellen over voeding en dieet aan een team van diëtisten, gespecialiseerd in nierziekten. Vragen en antwoorden van andere deelnemers, kun je ook bekijken.

Nierstichting Rode Loper 

Op 23 november 2019 houdt de Nierstichting de Rode Loper wandeling. Een avondwandeling van 5 kilometer voor nierpatiënten en hun naasten. Wil je meer over weten en eventueel meedoen? Ga dan naar de site 

Algemene Ledenvergadering 8 maart 2020

De ALV werd redelijk druk bezocht. Dit was ook de laatste activiteit voor de coronacrisis. Marly Starremans, de vice-voorzitter, opende de vergadering.  Voorzitter Rob Handstede was nog niet genoeg hersteld om aanwezig te zijn. We blikten terug naar 2019 en het financieel jaarverslag van 2019. Dat laatste zag er goed uit. Het was goedgekeurd door onze kascommissie. Ook keken we vooruit naar 2020.  Na de officiële punten, was er een presentatie van Guido Ritzen. Het ging over de reanimatie, een gevoelig onderwerp voor onze leden. Maar het werd wel gewaardeerd.  Aan het eind kon men nog genieten van het optreden van Paul van Loo. Iedereen genoot met volle teugen. De vergadering werd afgesloten met een heerlijke lunch, zodat iedereen met een voldaan gevoel naar huis ging.

Activiteiten

De vereniging verzorgt regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten over uiteenlopende onderwerpen zoals keuringen, voorzieningen of belastingaftrek bijzondere kosten.  Daarnaast organiseert de vereniging dag- en middagtochten, kien avonden en een kerstdiner. Tevens verschijnt er 2x per jaar een eigen Nieuwsbrief. Hierin lees je aankondigingen en verslagen van onze activiteiten. Leden van de vereniging en donateurs ontvangen de Nieuwsbrief. Kopie van de Nieuwsbrief kan in PDF formaat worden aangevraagd via ons mailadres, zie Contact.    

M.b.t. de patiënten van Zuyderland Heerlen en Zuyderland Sittard-Geleen: Periodiek vindt overleg plaats met het management en medewerkers van de dialyse-afdeling. Daarbij worden onder meer klachten en positieve ervaringen van patiënten besproken. 

Wat kunnen we voor 2021 verwachten? Natuurlijk weer dezelfde 100% inzet van de bestuursleden en de vrijwilligers, om de leden van dienst te zijn. Wel moeten we afwachten of de geplande activiteiten door kunnen gaan, dan wel moeten worden aangepast,  i.v.m de corona crisis. 

Activiteiten agenda 2021

Onderstaande activiteiten zijn onder voorbehoud, in afwachting van (eventuele versoepelingen van) de coronamaatregelen!

Zondag 28 maart                       Algemene Ledenvergadering én Samen Knutselen- en Spellendag.                                                              Helaas laat de voortdurende lockdown dit niet door gaan! 

Zondag 18 april                          Blijf Fit, ook als nierpatiënt; Hoe kan ik blijven bewegen?

Zondag 30 mei                           Bezoek aan Botanische tuin in Kerkrade

Zondag 27 juni                           Dagje GaiaZoo Kerkrade 

Zondag 19 september              Dagje Wereldtuinen Mondo Verde, Landgraaf

Zondag 17 oktober                   Samen Bowlen en Steengrillen.

Zondag 28 november               Herfst-kienen, met hapjes en drankjes

Zondag 12 december               Kerstdiner

Naast bovengenoemde activiteiten zetten we ieder jaar, met Pasen en Sinterklaas, alle dialyse patiënten in het zonnetje middels een verassing.

Activiteitenkalender  2021 Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) en Nierstichting.

Klik hier voor de activiteiten van de NVN.

Klik hier voor de agenda van de Nierstichting.