Nierpatiënten Vereniging Parkstad e.o.

1983 - 2023, Al 40 jaar actief voor Nierpatiënten en naasten

Nieuws

Goede voeding en leefstijl

Veel nierpatiënten overlijden ten gevolge van hartfalen en beroertes. Met goede voeding en leefstijl kun je dit voorkomen. Ook kun je nierschade vertragen. Meer weten hierover? Ga naar beterschappen.nl

Lekkers op je bord

Als nierpatiënt ben je vaak gebonden aan bepaalde voedingsvoorschriften, zodat je redelijk door je ziekte laveert. Maar gun je zelf ook eens een (gezond) culinair avontuur! Hoe? Op 23 juni 2021 vond een Webinar plaats "Lekkers op je bord"., waarin professionals en ervaringsdeskundigen uitleggen hoe je verantwoord een culinair avontuur kunt aangaan. Terugkijken? Ga dan naar de site van NVN.

Terugblik themadagen Webinars van de NVN en Nierstichting

I.v.m de corona lockdown zijn er in 2021 en 2022, diverse presentaties en bijeenkomsten over verschillende actuele onderwerpen via internet gehouden of te wel Webinars. Wilt u weten welke thema's zijn behandeld? Ga dan naar Terugblik op themadagen.

Vraag aan de Professionals 

Op nieren.nl  kun je ook vragen stellen over voeding en dieet aan een team van diëtisten, gespecialiseerd in nierziekten. Vragen en antwoorden van andere deelnemers, kun je daar ook bekijken.


Algemeen

De vereniging verzorgt regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten over uiteenlopende onderwerpen zoals keuringen, voorzieningen of belastingaftrek bijzondere kosten.  Daarnaast organiseert de vereniging dag- en middagtochten, kien avonden en een kerstdiner. Tevens verschijnt er 2x per jaar een eigen Nieuwsbrief. Hierin lees je aankondigingen en verslagen van onze activiteiten. Leden van de vereniging en donateurs ontvangen de Nieuwsbrief. Kopie van de Nieuwsbrief kan in PDF formaat worden aangevraagd via ons mailadres, zie Contact.    

M.b.t. de patiënten van Zuyderland Heerlen, Zuyderland Sittard-Geleen en Elyse Kerkrade. Periodiek vindt overleg plaats met het management en medewerkers van de dialyse-afdeling. Daarbij worden onder meer klachten en positieve ervaringen van patiënten besproken. Ook worden er samen activiteiten georganiseerd.