Nierpatiënten Vereniging Parkstad e.o.

1983 - 2023, Al 40 jaar actief voor Nierpatiënten en naasten

Nieuws

TransplantERENdag 17 juni 2023
Wanneer iemand een orgaantransplantatie krijgt, weet hij of zij vaak niet wie het orgaan heeft gedoneerd. Voor getransplanteerden is hun donor een held, omdat deze hen een tweede leven heeft gegeven. Zij kunnen echter meestal niet in contact komen met nabestaanden om deze dankbaarheid te tonen. Op 17 juni 2023 wordt de jaarlijkse bijeenkomst gehouden in Naarden om deze "helden" te eren. Aanmelden kan tot 1 juni 2023. Zie donormonument.nl 

Goede voeding en leefstijl

Veel nierpatiënten overlijden ten gevolge van hartfalen en beroertes. Met goede voeding en leefstijl kun je dit voorkomen. Ook kun je nierschade vertragen. Meer weten hierover? Ga naar beterschappen.nl

Lekkers op je bord

Als nierpatiënt ben je vaak gebonden aan bepaalde voedingsvoorschriften, zodat je redelijk door je ziekte laveert. Maar gun je zelf ook eens een (gezond) culinair avontuur! Hoe? Op 23 juni 2021 vond een Webinar plaats "Lekkers op je bord"., waarin professionals en ervaringsdeskundigen uitleggen hoe je verantwoord een culinair avontuur kunt aangaan. Terugkijken? Ga dan naar de site van NVN.

Terugblik themadagen Webinars van de NVN en Nierstichting

I.v.m de corona lockdown zijn er in 2021 en 2022, diverse presentaties en bijeenkomsten over verschillende actuele onderwerpen via internet gehouden of te wel Webinars. Wilt u weten welke thema's zijn behandeld? Ga dan naar Terugblik op themadagen.

Vraag aan de Professionals 

Op nieren.nl  kun je ook vragen stellen over voeding en dieet aan een team van diëtisten, gespecialiseerd in nierziekten. Vragen en antwoorden van andere deelnemers, kun je daar ook bekijken.


Algemeen

De vereniging verzorgt regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten over uiteenlopende onderwerpen zoals keuringen, voorzieningen of belastingaftrek bijzondere kosten.  Daarnaast organiseert de vereniging dag- en middagtochten, kien avonden en een kerstdiner. Tevens verschijnt er 2x per jaar een eigen Nieuwsbrief. Hierin lees je aankondigingen en verslagen van onze activiteiten. Leden van de vereniging en donateurs ontvangen de Nieuwsbrief. Kopie van de Nieuwsbrief kan in PDF formaat worden aangevraagd via ons mailadres, zie Contact.    

M.b.t. de patiënten van Zuyderland Heerlen, Zuyderland Sittard-Geleen en Elyse Kerkrade. Periodiek vindt overleg plaats met het management en medewerkers van de dialyse-afdeling. Daarbij worden onder meer klachten en positieve ervaringen van patiënten besproken. Ook worden er samen activiteiten georganiseerd.